תוכנית הטיפול:
לכל מטופל יש צרכים ייחודיים, שנובעים מאינספור שיקולים ולכן חשוב לתכנן תכנית טיפול אישית לכל אחד ואחת שמגיעים למרפאה. אך אנו לא רק מסתפקים בתכנית טיפול אישית: חשוב לנו להציע מספר אלטרנטיבות, על מנת שהמטופל יוכל לבחור באופציה המתאימה עבורו, בהתאם למצבו הבריאותי והכלכלי.
להלן מספר דוגמאות:
- מטופלים שסובלים ממחסור כל השיניים, או נמצאים במצב רפואי בו יש לעקור את כל השיניים. במצבים כגון אלו ישנן שלוש אלטרנטיבות למצב נתון אחד:
- אפשרות 1: גשר קבוע עם 8 שתלים בכל הלסת
- אפשרות 2: 4 שתלים ותותבת על השתלים
- אפשרות 3: תותבת מוברגת על 4 עד 6 שתלים
כל אלטרנטיבה הינה בעלות כספית שונה, בהתאמה למצבו הכלכלי של המטופל וליכולת ההחזר שלו.
אם מדובר בלסת עליונה, אנו מוגבלים בגובה הסינוסים מעל השיניים הטוחנות או בקדם טוחנות, ברצפת האף ובעובי העצם. לפי הנתונים, אנחנו מחליטים אילו פרוצדורות רפואיות אנחנו צריכים לבצע בעצם, כדי שהלסת תהיה מתאימה לקבלת השתלים. רק לאחר שנקבע זאת, נוכל לתת הצעת מחיר מדויקת למטופל, בהתאם לשלושת האלטרנטיבות שנתנו לו- יחד עם המלצה אישית שלנו לאלטרנטיבה המתאימה ביותר.
אם מדובר בלסת התחתונה, יש לציין כי עקב מצב העצם, ייתכן ומטופל מסוים יוגבל לאופציה אחת בלבד. עובי העצם של הלסת התחתונה וגובה העצם עד לעצב הם אשר יקבעו את האלטרנטיבות השונות הקיימות בכל מקרה, הצילום היחיד המדויק לצורך ביצוע האבחנה הינו צילום CT.
- חוסר של שן, במקרה זה, קיימות שתי אפשרויות.
- אפשרות 1: גשר חרסינה משני הצדדים (מחייב התערבות בשתי שיניים נוספות על מנת להשלים את הרווח)
- אפשרות 2: החדרת שתל ללא נגיעה בשיניים הסמוכות.
השיקול הוא במה לבחור:
חוסר שן בלסת העליונה: אם העצם מספיק עבה והמרחק בינה לבין רצפת הסינוס מספקת, הבחירה המועדפת היא שתל. כך נמנע מלערב שיניים סמוכות. גם הרמת סינוס סגורה והחדרת שתל עדיפה על פני עירוב שיניים נוספות. במצב בו העצם דקה ומחייבת הרמת סינוס פתוחה, נעדיף בלית ברירה גשר. באזור קדמי, בו אין השפעה של הסינוס ואין בעיה של רצפת האף אם מצב העצם סביר נבצע שתל/ שתל והשתלת עצם.
חוסר שן בלסת התחתונה: גם כאן העדיפות היא לביצוע שתל- זאת בהנחה והעצם עבה מספיק וגובה העצם ביחס לעצב הינו מתאים.
באזור קדמי בו אין עצב יש צורך בעיקר בבדיקת עובי העצם באזור.
זקוקים לפתרון דנטלי? רוצים לקבל תכנית טיפול אישית?