אסתטיקה דנטלית
במהותה, נועדה האסתטיקה הדנטלית למטרות שיפור היופי והתחושה הכללית של המטופל/ת, אולם, במקרים מסוימים, טיפולי אסתטיקה דנטלית הכרחיים לשמירה הממשית של בריאות חלל הפה, וזאת, מאחר ובמידה ולא יבוצע הטיפול החיצוני הנדרש עלול המטופל לחוות התפתחותם של סיבוכים נלווים, והפעם – בריאותיים. התחום, שהתפתחותו העיקרית חלה בעשורים האחרונים, כולל טיפולים שהשינויים הנעשים במסגרתם בולטים מיד לעין (כציפוי חרסינה לשיניים, למשל). הכאב הכרוך בהם מועט (אם בכלל ישנו כזה) והם מאפשרים תיקון פגמים מולדים, טיפול בנזקי שן ופגיעות שונות, וביצוע פעולות אסתטיות בתדירות של אחת למספר חודשים.
מה כוללים טיפולי אסתטיקה דנטלית?
טיפולי אסתטיקה דנטלית שונים, רבים ואופיים משתנה ממקרה למקרה, אך ככלל, ניתן לחלק אותם לשלושה תחומים עיקריים:
- השיקום והטיפול האסתטי בנזקים ובפגיעות – למשל, כתרים, סתימות והוספת שתלים
- טיפולי יישור שיניים – לבני כל הגילאים, בזכות הטכניקות החדשות
- טיפולי הלבנת שיניים – בין אם בהלבנת השן עצמה ובין אם בציפוי חרסינה שמראיה טבעי
אמנם, האסתטיקה הדנטלית העסיקה את האנושות מאות בשנים, אבל, בעשורים האחרונים חלה פריצה גדולה בתחום, בזכות הפיתוח המתמיד של טכנולוגיות, שיטות טיפול וחומרי גלם חדשניים, המאפשרים למטופלים לזכות בשיניים צחורות ואחידות למראה, בזמן קצר וללא כאב.
מהי, בעצם, המטרה?
כיום, עבור מבוגרים או ילדים, כמעט ולו אין פגם דנטאלי אחד שבו לא ניתן לטפל! אם בעבר, נאלצנו להסתפק “רק” בהתמקדות בבריאות השיניים, כיום, הטכנולוגיות החדשניות מאפשרות לנו ליהנות גם מה”מותרות” של שיניים יפות. זוכרים את סתימות האמלגם המכוערות? את ציפויי החרסינה שצבען אף פעם לא תאם את צבע שאר השיניים (חומר מלאכותי, אחרי הכל, ככה לפחות הסבירו לנו אז)? כל אלה הפכו לנחלת העבר, עם כניסתה לתמונה של הגישה הגורסת כי האסתטיקה לא פחות חשובה מהבריאות! נכון, יש כאן גם אספקט של בריאות, מכיוון שישנם טיפולי אסתטיקה המונעים התדרדרות בריאותית (כמו יישור שיניים), אבל אנחנו בימים שבהם אנחנו יכולים לומר בפה מלא (תרתי משמע) – כן, המראה החיצוני משנה לי, ואני רוצה שיניים יפות!